De beste duiklocaties van Europa

Waar gaat u naar toe?

Hier bij Tempesta Trading en Peli, hebben we een geweldige relatie met de duikgemeenschap. Wij hebben de mogelijkheid om sterke, waterdichte koffers te leveren aan professionele en amateur duikers die hun apparatuur en andere kostbaarheden naar de natste, ruigste plekken op aarde willen vervoeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met die gedachte delen we hierbij onze tips over vijf van de beste duiklocaties in Europa:

1) Wrak duiken bij de Orkney Eilanden

Als u een historisch tintje toe wil voegen aan uw volgende duik, kunt u nergens beter terecht dan bij Scapa Flow op de Orkney-eilanden in Schotland. Duikers kunnen de wrakken verkennen van een Duitse vloot van 120 schepen, welke hier in 1919 zonk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De overgebleven scheepswrakken bestaan uit zeven grote oorlogsschepen en vier torpedojagers, geschikt voor alle niveaus duikers. De zichtbaarheid is het best tijdens de winterperiode, maar als je de kou niet kan weerstaan; de temperatuur van het water bereikt 18 °C in de zomer.

2) Duik dag en nacht in Griekenland

U kunt een 24 uurs beeld verkrijgen van het zeeleven door deel te nemen aan groepsduiken georganiseerd door het Tethys onderzoeksstation in de Golf van Korinthe. Gedurende de dag krijgt u een groot aantal dolfijnen, evenals karetschildpadden en monniksrobben te zien. 's-Avonds zijn er inktvissen, zeepalingen en octopussen te spotten.

3) Zwemmen met Orka's in Noorwegen

Tussen oktober en januari kunt u duiken met trekkende orka's vanaf de Lofoten in het noorden van Noorwegen. De duiksessies zijn koud, met temperaturen die maximaal 15 °C bereiken, maar de wateren zijn schoon en voedselrijk, met zicht tot 20 meter op een breed scala aan flora en fauna.

 

4) Ontdek de grotten van Menorca

De Grot van Pont d'En Gil bevindt zich bij de Brug van d'En Gil, een natuurlijke geologische boogformatie in de rotsen van het eiland. De grot is 220 meter lang en bedekt met enorme stalagmieten en stalactieten, die u kunt zien als u naar de oppervlakte gaat in de met lucht gevulde kamers. De duik is ook geschikt voor beginners, en kan zelfs worden gedaan door snorkelaars.

5) Ontdek de Siciliaanse ‘Black Pearl’

Jacques Cousteau beschreef Ustica, in de Tyrreense Zee, als het mooiste eiland in de Middellandse Zee. De wateren van het vulkanische eiland zijn aangewezen als beschermd zeereservaat sinds 1986. De belangrijkste duiken zijn bij Doctor's Rock, in een streng beschermd bloedkoraal gebied, en de Colombara Bank, waar u barracuda's, brasem, baarzen, seriola's en kreeften kan zien. Beide duiken zijn ongeveer 30 meter de diepte in.

Vergeet niet uw Peli ProGear mee te nemen!