Het vervoer van gevechtsrobots

"RioBotz is een team van de PUC-Rio Universiteit in Rio de Janeiro dat gevechtsrobots bouwt. We zijn één van de grootste in de wereld, en hebben meer dan 100 titels gewonnen in ons 10 jarig bestaan.

 

Gevechtsrobots moeten sterk zijn! De basis wordt gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals het aluminium wat gebruikt wordt in de luchtvaart en op zee, speciaal staal en titanium. Maar ze zijn niet volledig hufterproof; ze hebben ook kwetsbare onderdelen, zoals elektronica en accu's die intact moeten blijven tot het eind van de wedstrijd.

pelican peli products user survival stories RioBotz combat robots case

Eén van de grootste problemen binnen de robot-competitie is het vervoer. Stel je voor dat je zeer kwetsbare componenten, zware onderdelen, scherpe stukken van staal en andere robotachtige delen over de hele wereld moet transporteren zonder enige schade? Elk jaar moeten we meer dan 900 kilogram van dergelijke apparatuur vervoeren per competitie.

De meeste van de eerder door ons gebruikte koffers weerstonden slechts één enkele reis (of minder), en werden vaak zwaar beschadigd tijdens het transport van zo'n 32kg aan metalen onderdelen. Ook wanneer deze koffers het transport overleefden, wisten ze niet op de juiste wijze al onze dure en op maat gemaakte apparatuur te beschermen. Met onze Peli koffers echter, kunnen we alles veilig vervoeren, van motoren tot elektronica. We gebruiken ze ook voor onze gereedschappen en de robot reserveonderdelen tijdens de evenementen. De Peli koffers maken het mogelijk onze apparatuur te vervoeren van Brazilië naar overal ter wereld, waardoor we kunnen strijden in wedstrijden op hoog niveau, en goede resultaten kunnen behalen!"

RioBotz Team, PUC-Rio Universiteit, Rio de Janeiro Brazilië