Wie zei dat robuust niet licht kan zijn?

De nieuwe PELI AIR koffers: dezelfde bescherming, 40% lichter!

– Sinds 1976 hebben miljoenen mensen over de hele wereld vertrouwd op de klassieke Peli ™ Protector ™ koffers om hun meest gekoesterde spullen onderweg te beschermen. De producten van Peli zijn uitgegroeid tot een referentiekader in een breed scala van industrieën, van lucht-en ruimtevaart tot fotografie en film.

Nu, gaat Peli naar het volgende niveau. Vandaag, op de Hannover Messe Beurs, is Peli erg trots de vooraankondiging te kunnen doen van het resultaat van een niet aflatende zoektocht om haar gebruikers meer veelzijdigheid te bieden dan ooit tevoren: De invoering van de PELI AIR koffers. Deze nieuwe koffers zijn ontworpen om hetzelfde niveau van duurzaamheid te behouden, maar waarbij het gewicht van elke koffer tot maar liefst 40 procent gereduceerd wordt, en om nieuwe extra maten te bieden als aanvulling op de huidige klassieke Peli koffers en de Peli Storm koffers.

light peli air casesPeli’s ontwikkelingsteam stond voor de uitdaging van het toepassen van gewichtsbesparing in elk facet van het ontwerp, zonder afbreuk te doen aan Peli's gerenommeerde duurzaamheid. Door samen te werken met een team van materiaalwetenschappers, was Peli in staat koffers te ontwikkelen welke op dit moment de lichtste industriële koffers op de markt zijn. Verkrijgbaar in zes lange-vorm maten, reis-klaar, worden de Peli Air koffers gemaakt van premium lichtgewicht HPX2 hars, de volgende generatie van de door PELI gepatenteerde formule, welke impact doorstaat zonder te breken.

Met de drukke reiziger in het achterhoofd, voldoen de 1535 Peli Air koffers (handbagage) en de 1615 Peli Air koffers (ruimbagage) aan de huidige door luchtvaartmaatschappijen opgelegde afmetingen. Andere nieuwe modellen zijn de middelgrote 1485, 1525 en 1555, en de grote 1605 koffers. Extra modellen zijn momenteel in ontwikkeling, met meer dan 20 nieuwe maten welke op de markt komen in de komende 18 maanden. Elke koffer passeert dezelfde strenge prestatietesten (impact, val, onderdompeling, hoge en lage temperaturen) welke door Peli koffers zijn doorstaan gedurende 40 jaar.

Peli Air koffers zijn beschikbaar in verschillende configuraties:

  • Geen Foam (leeg)
  • Pick N Pluck™ foam – handmatig aan te passen blokjesfoam
  • Padded Dividers – nieuw ontworpen verdelerset met een doorgestikt vilten exterieur en een felgeel interieur, wat het makkelijker maakt opgeborgen apparatuur te identificeren
  • TrekPak™ – een volledig nieuw verdelersysteem met vaste, aanpasbare panelen en borgpennen

“Het merk Peli staat synoniem voor bescherming, en is al meer dan 40 jaar de gouden standaard in de industriële koffermarkt", zei Lyndon Faulkner, President en CEO van Peli Products. "Met het Peli classic kofferontwerp als basis voor de nieuwe serie, hebben onze ingenieurs de afgelopen twee jaar doorgebracht met het opnieuw ontwerpen van het klassieke model, met een focus op het verminderen van het gewicht met behoud van hetzelfde hoge prestatieniveau dat klanten zijn gaan verwachten van Peli. Het revolutionaire Peli Air kofferontwerp onderstreept Peli's voortdurende toewijding aan innovatie en het nog beter maken van een legendarische product."

De Peli Air koffers worden ondersteund door Peli's legendarische uitmuntende levenslange garantie (indien wettelijk toegestaan). Peli Air koffers zijn verkrijgbaar via Tempesta Trading vanaf juli 2016.