Op de weg ligt de iM2370.

"Bekrast en stoffig, maar ... het is een Peli Case! "

Soms worden expedities gecompliceerd. De door Peli gesponsorde astrofotograaf Christoph Malin, uit Oostenrijk, weet dat maar al te goed. Een iM2370 Peli Case redde zijn werk in Tunesië, en hij deelde zijn verhaal met ons:

We zijn diep in het noorden van Tunesië, in die afgelegen oude Romeinse ruïnes, nog tot diep in de nacht aan het werk met time-lapse astrofotografie.

We pakken onze auto om 4:00 uur 's-nachts, volledig afgewerkt en uitgeput. Het is een vreemd soort bekrompen auto gemaakt voor de Arabische markt, een goedkope, waardeloze auto, en de achterklep sluit vaak niet 100%. We pakken alle spullen in, leggen de iM2370 bovenop, en vergrendelen de achterklep.

Enige tijd later, op een winderige landweg in het zwartst van de nacht, merk ik dat de kofferbakdeur open is - en mijn iM2370 ... is weg! OMG. We zijn meteen klaar wakker en keren de auto, rijden nu terug, vloekend, en zoeken links en rechts van de weg om de koffer te vinden (met alle productie-gegevens en apparatuur ter waarde van 15.000 euro).

Bij de poort spring ik uit de auto met een zaklamp en ren terug richting de opnamelocatie. Kort na de poort ligt de iM2370, plat op de vuile weg. Bekrast en stoffig, maar ... het is een Peli koffer! Binnenin is niets beschadigd, natuurlijk.

We zijn de gelukkigste mannen op aarde, rijden vrolijk terug naar het hotel, maar houden nu natuurlijk steeds een oogje op de kofferbakdeur. De productie is gelukkig veilig, met 3 Terabyte aan unieke data, opgeslagen in die iM2370 koffer.

Mijn Peli's zijn er altijd voor me, en in dit soort situaties blijken ze hun geld meer dan waard!